Feketehernyó kezelés,

Soha ne használj kertészeti virágföld helyett kerti földet a virágok ültetésénél, mert kórokozók lehetnek benne.

Időnként párásítsd a növényt vízpermettel, és mindig távolítsd el a lehullott leveleket.

gyógyszer a paraziták számára d

Banánhéjjal a levéltetvek ellen Ha szereted a banánt, barátkozz meg a héjával is, ez utóbbi ugyanis életmentő lehet a szobanövényeid számára.

Ha például levéltetvek támadták meg a szobanövényeidet, dugj három-öt centiméter mélyen a földbe, a gyökerek köré szárított vagy felszeletelt banánhéjat.

Feketehernyó kezelés

Akár a kerti növények, akár a szobanövények kerültek a levéltetvek karmai közé, a banánhéj minden esetben megoldást jelent. A kertben hány férgek jönnek ki vigyázz: egész banánt vagy banánhéjat ne temess el, mert a kutya vagy a macska hamarosan nekiáll Feketehernyó kezelés a kiásásának. Krumplival a hernyók ellen A hernyók gyakran tekerednek rá a növények gyökereire, így nem engedik, hogy a növény elegendő vízhez és tápanyaghoz jusson.

trichinosis szelekciós törvény

Hogy mi a leghatékonyabb megoldás ellenük? A krumpli. Hernyócsalinak helyezz vékony burgonyaszeleteket a növény szára köré a virágföldre, így az összes hernyó a felszínre jön lakmározni, és azonnal elcsípheted őket.

parazita gyogyszer hogy néz ki Trichinella

A nyers burgonya ráadásul tartalmazza mindazt a tápanyagot, amire a fiatal növénynek szüksége van. Hamuval a puhatestűek ellen A hamut - mint növényvédőszert - nem véletlenül kedvelik a kertészek: megfigyelték Feketehernyó kezelés, hogy a hamu rátapad a puhatestű állatok testére, és kiszívja belőlük a nedvességet.

A hernyók és egyéb puhatestűek inváziója ellen szórj egy kevés hamut a kerti növényekre.

Feketehernyó kezelés giardia rated water filter

A fahamu kis mennyiségben kalciumot és káliumot tartalmaz, ami elősegíti a virágzást. Azt azonban ne felejtsd el, hogy Feketehernyó kezelés hamu alapvetően lúgos kémhatású: csak a Feketehernyó kezelés földet kedvelő növények esetében hatásos - ilyen többek között a klematisz, a hortenzia és a rózsa is. Kerüld az előre gyártott, könnyen meggyújtható hasábfák hamujának használatát, mert káros vegyi anyagokat tartalmazhat. Csigák Feketehernyó kezelés Feketehernyó kezelés A meztelen csigák elterjedése a kertben bosszantó látvány, ráadásul a nem kívánt vendégektől igen nehéz megszabadulni.

Ha viszont van otthon egy kevés keserűsó, könnyen megoldhatod a dolgot: szórd a csúszómászók útjába, és végleg elűzheted őket.

hogyan kell tojásokat keltetni szurke fereg szarmazasa

Lásd még