Trichocephalosis ostorféreg

trichocephalosis ostorféreg

Révai Nagy Lexikona, Egyik faja, a T.

Révai Nagy Lexikona, kötet: Tarján-Vár () | Arcanum Digitális Tudománytár

Herpes tonsurans állítólag okozója a tarló­sömörnek. Trichoplax adhaerens F. E- Schulze állatlapos, korongalakú szervezet, melynek testét két, hámszerű, csillós sejtréteg alkotja se két réteg között mesenchymaszerü szövet van.

  1. Milyen eszközök vannak a paraziták ellen
  2. Magyar Lexikon 7.
  3. Orvosi Műszótár (Budapest, ) | Könyvtár | Hungaricana

Szájnyílása nincs. A tengerben algákon él. Rendszertani hely­zete még nem tisztázódott. A legegyszerűbb sok­sejtű állatok Metazoa egyikének tartják.

Tricboptera állat1. Vizi molyok. A hajnak és szakállnak sajátságos megbetegedése, melynél a szál vége meghasad ; főleg vérszegény, vagy rosszul gon­dozott egyéneknél fordul elő. Kezelése a hajnak gondos zsirozásából áll, kapcsolatban az egyén általános egészségi állapotának javításával. Trichocephalosis ostorféreg hajmoly.

Igen gyakori jelenség, főleg a női haj végén, hogy a haj egyes pontokon megtörik. E pontok szabad szemmel, mint tüszúrá8nyi göbök láthatók. Egy szálon több ilyen törés is keletkezhetik. Minthogy a szál ott előbb-utóbb leszakad, az ilyen hajzat megrövidül és kócos, gondatlanul trichocephalosis ostorféreg külsővel bírhat.

A bajt egyesek szerint paraziták okozzák. Való­színű, hogy az ember rossz táplálkozási állapota, a szakállnak és a hajnak hiányos gondozása is fontos e betegség létrejötténél és hogy különösen bizonyos bomló hajvizek és a zsírt kivonó szap­panok használata elősegíti a betegség felléptét. Gyakran együtt fordul elő a trichoptilosissal; kezelése ugyanaz, mint annak.

Trichosoma állat1.

trichocephalosis ostorféreg

Trichosomum állat1. Legnagyobb hírre tett faja a T. Némelykor tömeges megbetegedést okoz. Európá­ban is több országban észlelték amerikai eredetű tenyészsertésekben.

Trichosurus állat1. Erszényes róka ós Kuszkusz. Trichotomia gör. Trichotrachelidae állata Fonálférgek Nematoda osztályának egyik családja.

Révai Nagy Lexikona, 18. kötet: Tarján-Vár (1925)

Az ide tartozó férgek egész teste, vagy legalább testének elülső része igen vékony 8 szőrhöz, hajhoz hasonló, ezért szőr- és hajfórgeknek is nevezik. Fajaik 3 nembe oszthatók: 1. Testük elülső része ostorszerűen elvékonyodott, hátsó része pedig vastag.

Legközönségesebb faja az ostor féreg T. Ostor féreg. Testük hajhoz hasonlóan vékony és csak a test hátsó vége felé vastagodik meg fokozatosan. Ide tartozik a tyúk­félék házi tyúk, fácán stb. A kacsák, libák ós más vízi madarak, továbbá éneklők és ragadozó­madarak begyében gyakran fulladást okozó nagy mennyiségben élősködik a T. EgyeÜen fa ja a trichina f T. Trichroismus növ.

trichocephalosis ostorféreg

Trichromatopsia, a három trichocephalosis ostorféreg látásá­nak képessége, a normális színlátás a Young­Helmholtz-teória alapján. Látás és Színtan. Triciánsav tricyansavcianursav: C trichocephalosis ostorféreg H 8 N s 0 8. Vörös vérlúgsót brómmal °-ra hevítve, bromid­ját kapjuk, amely vízzel melegítve a savat adja. Két trichocephalosis ostorféreg származéka van, a cianursavas és izooia­nursavas vegyületek. Tricikli, 1.

Tricinium lat.

Magyar Lexikon 7. Encziklopedisták-Franczia művészet (Budapest, 1880)

Trick ang. Kinematográfiai felvétel, amely optikai trichocephalosis ostorféreg, több felvétel egy filmre, a film egyes részeinek kimetélóse, helyenkint visszafelé való forgatása, eltérő helyzetben tartott felvételi kamra, és egyéb műfogások által lehetetlen jele­neteket vetít. Tricladida állat1. Triclinium lat. Az asztal mensa negyedik oldala a fel­szolgálás érdekében szabadon állott. A középső kerevet lectus medius és a tőle balra eső lectus suinmus a vendégek részére volt fenntartva, a jobbra eső lectus imus a házi gazda és hozzá­tartozóinak helye belfereg elleni gyogyszer veny nelkul. A legelőkelőbb vendég a középső kerevet 3.

A köztársaság vége felé kerek asztalok jöttek divatba.

aschelminthes phylum pattanástabletták a paraziták számára

Lásd még