Talaj feregtelenites

talaj feregtelenites

A leggyakoribb fertőződési lehetőségek A fertőzött talaj az emberre és a kedvencekre nézve is veszélyt rejt. A fertőzött állatok ürülékével szennyezett föld orsóférgek és kampósférgek szabad szemmel nem látható petéit és lárváit tartalmazza.

talaj feregtelenites

Ezért fontos, hogy a kutyaürüléket gyűjtsük össze és semmisítsük meg. Az orsóféreg peték rendkívül ellenállóak és képesek talaj feregtelenites, sőt akár éveket is nyugalmi állapotban tölteni a talaj felszíni rétegeiben.

Az arra járó kutya tappancsára vagy testére tapadnak, ezt követően a kutya egyszerűen lenyeli őket nyalogatás közben.

giardia caini simptome

Bizonyára ön is hallott már a toxocarózis-ról! Sajnos tudomásul kell venni, hogy az orsóféreg veszélyes lehet a családtagjainkra, gyermekeinkre és a kedvenceinkre nézve egyaránt.

parazitaellenes gyógyszerek ember számára

Emberek esetében a vándorló orsóféreg lárvák a szembe is eljuthatnak, és maradandó károsodásokat idézhetnek elő.

A kampósférgek egy másik, számukra sikeres stratégiával jutnak be a gazdaszervezetbe. A talajfelszínre jutó petékből lárvák kelnek talaj feregtelenites.

talaj feregtelenites

Ezek a lárvák a közelükbe kerülő élőlények bőrébe kapaszkodnak és azon átfúrva magukat, jutnak el a vérkeringésbe. Ugyanilyen módszerrel nemcsak a kutya vagy a macska, de az emberek, legfőképpen a homokozóban játszó gyerekek is megfertőződhetnek.

talaj feregtelenites enterobiosis okai

Lásd még