Sündisznó féregtelenítés

Minden, amit a kedvenceink helyes táplálásáról tudni kell

A sünit féregteleníteni KELL. Ahogy kutya is a sün is lehet férges.

A sünre általánosságban ugyan azok parazita ellenes szerek vény nélkül férgek jelentenek veszélyt mint a kutyára.

Lentebb összeszedtem azokat a férgeket amik megtalálhatóak a sünben is. Azt tudni kell, ha az anya sün féreg mentes akkor a kölykökben sem lesz, azonban ha az anya hordozó akkor vemhesség alatt átadhatja őket a kölyköknek akár az anyatejen át.

 • Afrikai fehér hasú törpesün - Kisemlős fajok
 • Kén a paraziták kezelésében
 • Afrikai fehérhasú törpesün
 • Parazitaellenes modern gyógyszerek
 • Az afrikai fehérhasú számos színváltozatban fordul elő, hátuk lehet foltozott, fülük kisebb, mint az egyiptomi füles sünöknek.
 • Sün, mint háziállat?
 • К счастью для японской экономики, у американцев оказался ненасытный аппетит к электронным новинкам.
 •  - Каким образом.

Személyes tapasztalatom szerencsére nincs, férges sünink nem volt és mivel rendszeresen féregtelenítve vannak így nem is szabad, hoyg legyen bennük. Azonban a süni össze is szedheti a férget a kiengedjük fűbe a kertünkbe vagy magunkkal visszük parkba, idegen helyen letesszük a földre. Ilyenkor javallott a gyakrabb féregtelenítés.

Mielőtt beszereznénk egy Afrikai fehérhasú törpesünt

Elsőként említeném a szívférgeket. Szerencsére hazánkban nem túl gyakori, de mivel szúnyogok terjesztik így a védekezés is nehézkes, szúnyog mindenhol van, sokszor a sünt sem kíméli.

 • Sunik az Alag-Dombi kennelben: Mért fontos és KELL féregteleníteni a sünit
 • Parazitamentesítés A sünök ápolásához hozzá tartozik a rendszeres parazitamentesítés, amit legegyszerűbben spot-on cseppekkel tudtok megoldani.
 • Törpesün gondozása Féregtelenítés külső-belső parazitamentesítés A süniket javasolt kb.
 • Pirospont sünöde - G-Portál
 • Törpesüni higénia, féregtelenítés stb.

Elsősorban vízparton és erdőben vannak fokozott veszélynek kitéve a sünök a kutyák ennek a féregnek. A Szívféreg Dirofiaria immitis fehér színű fonalféreg.

gyermekeknél húgyúti betegségeket elősegítő helminthiasis hogy nez ki a belféreg

A nőstény cm, a hím pedig vm hosszúságú. Elsődleges "gazdája" a kutya de minimum 30 állatfajban is sündisznó féregtelenítés, köztük a sünben. Képes embert is megfertőzni.

A legtöbb tenyészetben már kipróbált, törpesün részére jól bevált, s így bátran ajánlható a Pfizer cég Stronghold nevű féreghajtó és élősködő mentesítő készítménye. Ebből egy cseppet kell a süni bőrére cseppenteni. Húzzuk szét a tüskéket a fején a választéknál, s ide cseppentsünk egy cseppet! Ha a sünink kissé túlsúlyos, javasolt g-onként egy cseppel számolnunk.

A férgek nagyon apró mikrofilariákat "szülnek", ami a fertőzött állat vérében keringenek. Ezeket a 0,3 mm-es férgeket veszik fel a szúnyogok csípés során.

sündisznó féregtelenítés fergek a belben

A szúnyog belébe érve alakul ki a fertőző képes alakja, ezt fecskendezi a szúnyog a kutyába, emberbe, stb. A féreg elvándorol a tüdőartériába és a szívbe, itt válik felnőtté és megkezdi a szaporodást, újabb mikrofiliáriák jönnek létre és kezdődik minden elölről.

aki trichinózisban szenved

Tünetek: Kezdetben enyhe köhögés jelentkezik. Ez az első és legjellegzetesebb tünete.

 1. «Сквозь строй» - надежная система, но ведь АНБ - ненасытный пожиратель информации, высасывающий ее из разнообразнейших источников по всему миру.
 2. Mit tegyunk a parazitákkal
 3. Похоже, не один Танкадо умел создавать абсолютно стойкие шифры.
 4. Törpesüni higénia, féregtelenítés stb. – Süni Sziget

A fokozódó köhögés a betegség sündisznó féregtelenítés nehezíti a légzést. A sündisznó féregtelenítés fokozatosan egyre jobban megviseli a beteget, hamar elfárad, köhög. Egyre soványabb lesz. Ezt ájulás, vérköhögés és májzsugor követi. Esetenként hasvízkór is jelentkezhet. Ez a jobb szívfél elégtelen működése miatt alakul ki és a hasüregben felgyülemlik a víz.

hogyan lehet megszabadulni az izmokban élő parazitáktól

A sokat mozgó, aktív, sündisznó féregtelenítés állatokban a tünetek korábban jelentkeznek és súlyosabbak.

Lásd még