Ragadozo laposféreg. Nyüzsögnek a férgek Európában

Nemcsak ragadozó, kannibál is a Franciaország kertjeiben garázdálkodó gigantikus laposféreg

A meglepettség oka, hogy az ilyen ragadozó férgek elsősorban Ázsiában honosak, ahol kisebb földigilisztákkal táplálkoznak, és korábban nem nagyon lehetett velük találkozni Európában, de legalábbis senki nem mert igazán beszélni róluk.

hasnyálmirigy méregtelenítés kiegészítők szivfergesseg kezelese

Amikor az első képek elkezdtek terjedni a botanikusok és biológusok köreiben, többen kamunak gondolták őket, és arra gyanakodtak: valaki kedvtelésből hozott haza ázsiai gigaférgeket, de hamar kiderült, hogy nem erről van szó. Az elmúlt húsz évben több laposféreg faj telepedett meg francia nagyvárosokban.

Laposférgek idegrendszere és érzékszervei

Ezek az állatok a talajban élnek és rejtőznek, és a világkereskedelem fellendülése rendre nemzetközi szállítmányokon megbújva utazzák körbe a világot. Korábban kisebb ragadozóférgek már felbukkantak Franciaországban, de a harminccentis kalapácsfejűek inváziójára még a tudósok sem voltak felkészülve.

Ez a növény pusztítja Magyarországot Az ember által behurcolt, idegenhonos fajok komoly problémákat okoznak világszerte.

Jean-Lou Justine francia biológus nemrég féregfelhívást tett közzé a lakosság köreiben, és másnap megdöbbentően sok kalapácsfejű óriásféregről készült képpel találkozott a postaládájában, ragadozo laposféreg amatőr kertészek és zöldségtermesztők küldtek. Kiderült, hogy az óriásira nőtt laposférgek évek óta a franciák közt élnek, csak senki enterobiosis pozitív tudta pontosan, micsodák ezek, vagy csak rettegtek elmesélni ragadozo laposféreg találkozásaikat.

Tartalomjegyzék

Ragadozo laposféreg legrégebbi felvétel es volt, és bebizonyította, hogy évtizedek óta zajlik a kalapácsfejűek inváziója Franciarországban. Összesen esetben sikerült azonosítani a gigantikus laposférgeket, amik főként az ország déli részén telepedtek meg, ahol nedvesebbek a nyarak, és a tél is elég enyhe ahhoz hogy túléljenek.

hogyan kell kenet venni a gyermekekben az emberi test parazitainak megelőzése és kezelése

A legkülönbözőbb észlelésekre derült fény, köztük egy laposféreg-sereg által terrorizált óvodás csoport esetére is. A laposférgek megjelenésének nem csak a nagyvárosi franciák közérzetében lehetnek élettani hatásai. Azzal, hogy megeszik a gilisztákat, hernyókat, alaposan felboríthatják a talajmenti élővilágok egyensúlyát, és ez aggasztja a biológusokat is.

ragadozo laposféreg a paraziták típusai és gazdasejtjeik

Science Alert via WaPo Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a nél minden nap ezen dolgozunk. Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

Szárazföldi ragadozó

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is. Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek ragadozo laposféreg ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Lásd még