Kürt paraziták,

kürt paraziták

Korábbi rendezvények

A férgek között léteznek olyan fajok, amelynek kikelő lárvái a puhatestűeket zombiszerű tenyészteleppé változtatják.

A kaliforniai egyetem kutatói az amerikai Carpinteria sós mocsaras természetvédelmi területén megvizsgálták, hogyan teszi pokollá egy csiga életét egy parazita. A trematodáknak, vagyis élősködő szívóférgeknek köztigazdája a Kaliforniai kürtcsiga Cerithidea californica.

A laposférgek petéből kikelő lárvái a puhatestűeket zombiszerű tenyészteleppé változtatják. Úgy a societys paraziták összekeverednek ki, mint a többi csiga, úgy is viselkednek, de közben trematodákat termelnek.

Kotlán Sándor Tudományos Emlékülés Emléktúra Kotlán Sándor szülőföldjére

Valójában élőhalottak. A kürt paraziták kifejezés azt jelenti, hogy az itt kikelt férgek szaporulata, a következő lárvastádium már más állatban - kagylókban, rákokban, kürt paraziták vagy madarakban - folytatja pályafutását. Kívülről nem látszik a fertőzés, a csigák ugyanúgy követik az árapály ritmusát a Csendes-óceán partján, mint fajtársaik.

  • Belső paraziták készítményei emberek számára
  • Korábbi rendezvények - MPT - Magyar Parazitológusok Társasága
  • A legtöbb gyógyítja a parazitákat
  • Az együttlét üröme – Nyolc hangulatos sci-fi, parazitákkal a főszerepben – NullaHatEgy
  • Élősdiek · Robert A. Heinlein · Könyv · Moly
  • View Larger Image Az együttlét üröme — Nyolc hangulatos sci-fi, parazitákkal a főszerepben A tervezettnél némileg családbarátabb csomagolásban landolt a mozikban a Venom, a második olyan blockbuster, amelyben a félelmetes Marvel-antihős nagyvásznon szerepel a ben bemutatott Pókember 3 után.

Közben azonban a paraziták kegyetlenül kihasználják gazdájukat: azok mindennemű szexuális érdeklődésüket elveszítik. Nem csoda, hiszen a férgek megsemmisítik a csigák szaporító szerveit.

kürt paraziták férgek alopecia kezelése

Ezt követően a puhatestűek már nem mások, mint az idegen faj szolgálatában álló szerencsétlen rabszolgák. A megtámadott csigák genetikai anyaga saját fajuk számára elveszett, soha többé nem lesz saját utóduk. Testük irányított gépezetté válik - akár a zombiké.

a helminták teljes kezelése

Az élősködők titka a taktikájuk: azzal, hogy ivartalanítják gazdájukat, azt az energiát, amelyet az a szaporodásába fektetne, saját céljaikra használják fel. Így sokkal nagyobbra nőhetnek, mint más taktikát követő paraziták, és gazdaságosabban tudnak szaporodni.

yermekek férgek kezelésére szolgáló módszerek

Olyannyira, hogy a Probolocoryphe uca nevű trematodával fertőzött kaliforniai csiga testtömegének akár 39 százalékát is kitehetik a féreglárvák. Azonban a férgek élete sem biztos - kürt paraziták kaliforniai csiga ugyanis kedvelt köztigazda, legalább 18 trematódafaj osztozik rajta.

Így aki először fészkeli be magát egy csigába, nem lehet biztos benne, hogy ott is marad.

kürt paraziták

Utólag akadhat más jelentkező is a csigára, és ekkor - a csigán belül - komoly harc veszi kezdetét. A gyengébb parazita általában elpusztul ilyenkor.

Csatlakozz a több mint hatezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookonmert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. Minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést.

férgek alopecia kezelése

Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Lásd még