Keresendő szöveg:

Aktualitások

XXVII. VASÚTMODELL PARÁDÉ 2018. - KÖSZÖNJÜK!

Köszönjük látogatóink megtisztelő részvételét a Parádén. Reméljük, 2019-ben, a XXVIII. Vasútmodell Parádén viszontláthatjuk Önöket és ismerőseiket is.
Köszönjük továbbá vendég kiállítóink, " A Pécsi Gyors Vasútmodellező Klub", Kisfaludy Zsolt jelenlétét, munkáját, továbbá Szécsey István előadását, mellyel színesebbé tették a rendezvényt. Köszönjük érdeklődésüket a gyerek szakkörrel kapcsolatban, melynek kapcsán "szólunk", hogy bármikor lehet csatlakozni a szakkörhöz. Minden csütörtökön 16:00 és 17:30 között tartunk foglalkozást. Mivel nem iskolai jellegű elfoglaltságról van szó, bármikor elkezdhető és ha nem tetszik, bármikor abba is hagyható a szakköri részvétel!
A XXVII. parádéról készült fényképeket hamarosan megtekinthetik a fotó galériánkban.
Végezetül néhány hivatkozás a parádén készült riportokhoz:
Híradó Pécs riport 4:57-től
pecsma riport

BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

2018. december 5.


XXVII. VASÚTMODELL PARÁDÉ 2018.
AZ ALAPÍTÁSÁNAK 25. ÉVFORDULÓJÁT 2018-BAN ÜNNEPLŐ KLUB AZ ALÁBBI TERVEZETT PROGRAMOKKAL VÁRJA VENDÉGEIT.
AZ ÉVFORDULÓ TISZTELETÉRE TÜZÍJÁTÉKOT TERVEZÜNK SZOMBATON 19 ÓRAKOR A PÉCSI KULTURÁLIS KÖZPONTNÁL!!

A XXVII. Vasútmodell Parádé időpontja: 2018. november 24. - 25. Nyitvatartás: szombaton 10 - 18 óra, vasárnap 10 - 17 óra között. Rendezvényünk helyszíne a megszokott, azaz a Pécsi Kulturális Központ (ex-Szivárvány Gyermekház)


Programajánlónk:

 • Ismét üzemelni fog a klubunk építette óriás, 23 m2-es N-es méretarányú terepasztal. Újdonság, hogy a terepasztal két nagyobb állomása közötti területet átalakítottuk, látványosabbá tettük. És építettünk még egy új mellékvonalat is a hegyek között. Szerintünk jól sikerült a változtatás - nézzék meg Önök is!
 • Ismét bemutatjuk a hazánkban kevésbé ismert 1:43,5 méretarány képviseletében a modul terepasztal rendszerünket, melyet az országban csak itt láthat! A terepasztalon a 0-ás (nullás jelű) méretarány szakértőinek digitálisan irányítható látványos szerelvényei fognak közlekedni.
 • Vendégkiállítónk idén A Pécsi Gyors Vasútmodellező Klub, akik 0e (1:43) méretarányban a gemenci kisvasutat bemutató modul terepasztal rendszert állítanak ki.
 • Ismét bemutatkozik a Kisfaludy Zsolt által készített H0-ás terepasztal. A lenyűgöző részletességgel megépített asztalon nem csak a vonatok, hanem az autók is mozognak! Sőt, aki figyelmes, az megtalálhatja a mozgó figurákat is.
 • Szombaton, 15 órakor a Parádék állandó vendége, számos vasúti témájú könyv szerzője, Szécsey István tart előadást, melyet "laikusoknak", a nagyvasút és a villamosok iránt érdeklődő vendégeinknek is ajánlunk. A kötetlen beszélgetés idei vezértémái:az új Ganz-könyv bemutatása; élménybeszámoló a berlini Innotrans 2018. vasúti szakkiállításról; epizódok a hazai keskenynyomtávú vasúti járműgyártás egyik szereplője, a pestszentlőrinczi Orenstein és Koppel gyár történetéből; gondolatok a magyar vasúti kísérleti központ terveiről.
 • A tavalyi siker után ismét látható lesz a klub tagjai által készített 1:160-as léptékű N-es modul terepasztal rendszer.
 • Gyermekek kedvence az "interaktív játszóterünk": játékterepasztalok, amiket a gyerekek kezelhetnek, favonat játékkal játszhatnak és papírmaketteket készíthetnek: vonatok és épületek egyszerűen összeállítható makettjeit készíthetik el és vihetik haza a kis makettezők.
 • A Kulturális Központ szervezésében ismét színesíti rendezvényünket az eszéki Technika Kultúra Háza. Standjuknál fából lehet kisebb tárgyakat, maketteket készíteni. Ez a programunk csak szombaton látogatható!!
 • Idén is lesz vasútmodellek és tartozékok, vasúti témájú könyvek, tárgyak börzéje. Aki eladni szeretne, igényét kérjük jelezze előre a +36-20-584-8218 telefonszámon, ahol a feltételekről érdeklődhet.
 • Az Önök kényelme érdekében büfé és ingyenes ruhatár áll a rendelkezésükre.

  A Vasútmodell Parádéra belépőjegyek a helyszínen válthatók a szokásos árakon, azaz felnőtteknek 600 Ft/fő, gyermekeknek 1000 Ft/fő áron. 3 éves kor alatt a belépés ingyenes!
  Ha kérdése van, írjon nekünk a www.facebook.com/epivk címre.
  A szervezők az időjárási és műszaki körülmények megváltozása esetén a programváltoztatás jogát fenntartják!
  2018. október 15.


  Átalakulóban a 23 m2-es klub terepasztalunk!
  Mottónk, hogy ez a terepasztal sosem lesz kész. Ennek érdekében a két nagy állomás, Alpenhof és Bierheim között átalakítjuk a terepet, módosítjuk a sínek nyomvonalát és építünk egy új mellékvonalat is a hegyek közé. Reményeink szerint az eddigieknél látványosabb lesz a terepasztal. Az építés során készült képeket
  itt tekinthetik meg. A képeken bemutatjuk, hogy milyen volt a terepasztal - s hogy milyen lett? Nos, azt a XVII. parádé alkalmával mutatjuk be Önöknek.
  2018. október 1.  KÖSZÖNJÜK, HOGY ELJÖTTEK A XXVI. VASÚTMODELL PARÁDÉRA!
  Várjuk Önöket jövőre a XXVII. Parádén, melynek várható időpontja: 2018. november 17-18.!
  A 2017-es parádén készült képeinket ide kattintva nézhetik meg.
  A rólunk- illetve a parádéról szóló híreket, riportokat pedig itt nézhetik meg:
  HÍR TV beszámolója
  2017. november 26.


  XXVI. VASÚTMODELL PARÁDÉ 2017.
  Frissítve: 2017.11.16.
  Íme a tervezett programjaink!
  Ismét eltelt egy év és immár XXVI. alkalommal várjuk Önöket Vasútmodell Parádénkra, melynek időpontja: 2017. november 18. - 19. Nyitvatartás: szombaton 10 - 18 óra, vasárnap 10 - 17 óra között. Rendezvényünk helyszíne a megszokott, azaz a Pécsi Kulturális Központ (ex-Szivárvány Gyermekház)

  Programajánlónk:
 • Ismét üzemelni fog a klubunk építette óriás, 23 m2-es terepasztal. A tavaly kibővített terepasztal-rész ez évben színes lett és egy új motorvonat modellje rója köreit a hegyi vaspályán.
 • Egyedülálló látványosság lesz az 1:43,5 méretarányú modul terepasztal rendszer bemutatása, melyet az országban csak nálunk láthat! A terepasztalon a 0-ás (nullás jelű) méretarány szakértőinek látványos szerelvényei fognak közlekedni.
 • Szombaton, 15 órakor a Parádék állandó vendége, számos vasúti témájú könyv szerzője, Szécsey István tart előadást, melyet "laikusoknak", a nagyvasút és a villamosok iránt érdeklődő, vendégeinknek is ajánlunk. A kötetlen beszélgetés idei vezértémái a hazai bánya- és iparvasutak lesznek.
 • Ismét "porondon" lesz a klub tagjai által készített 1:160-as léptékű N-es modul terepasztal rendszer.
 • A KALO-MODELL 1:120 léptékű, TTe jelű terepasztala egy MÁV jellegű síkvidéki keskeny nyomközú vasutat mutat be, lenyűgőző részletességgel. A terepasztalon közlekedő vonatokat a mozdonyoktól a legkisebb vasúti kocsiig mind a kalocsai klub készítette - igazi unikális darabok!
 • Gyermekek kedvence az "interaktív játszóterünk": játékterepasztalok, amiket a gyerekek kezelhetnek, favonat játékkal játszhatnak és papírmaketteket készíthetnek: vonatok és épületek egyszerűen összeállítható makettjeit készíthetik el és vihetik haza a kis makettezők. Korlátozott számban műanyag épület makettek is készíthetők; egységáruk várhatóan 500 Ft lesz.
 • A Kulturális Központ szervezésében ismét színesíti rendezvényünket az eszéki Technika Kultúra Háza. Standjuknál fából lehet kisebb tárgyakat, maketteket készíteni. Ez a programunk csak szombaton látogatható!!
 • Idén is lesz vasútmodellek és tartozékok, vasúti témájú könyvek, tárgyak börzéje. Aki eladni szeretne, igényét kérjük jelezze előre a +36-20-584-8218 telefonszámon, ahol a feltételekről érdeklődhet.
 • Az Önök kényelme érdekében büfé és ingyenes ruhatár áll a rendelkezésükre.

  A Vasútmodell Parádéra belépőjegyek a helyszínen válthatók, felnőtteknek 600 Ft/fő, gyermekeknek 1000 Ft/fő áron.
  Ha kérdése van, írjon nekünk a www.facebook.com/epivk címre.
  A szervezők az időjárási és műszaki körülmények megváltozása esetén a programváltoztatás jogát fenntartják!
  2017. október 17.


  KIÁLLÍTÁSUNK ESZÉKEN!
  Az eszéki Technika háza meghívására, a Pécsi Kulturális Központ képviselőjeként klubunk kisebb kiállítással vett részt az október 13-án és 14-én megrendezett horvát országos technikai kultúra kiállításon. Az ott készült képeket az "Utazásaink" menüben tekinthetik meg.
  2017. október 16.


  VASÚTMODELLEZŐ SZAKKÖR a 2017/2018-as tanévben is!
  Bármikor lehet csatlakozni a vasútmodellező szakkörhöz! A szakköri foglalkozások minden héten csütörtökön 15:30 és 17:30 között vannak a megszokott helyen, azaz a Dr. veress Endre u. 6 szám alatt található Kulturális Központ vasútmodellező műhelyében. Elsősorban 8-14 év közötti gyerekek jelentkezését várjuk. Ha érdekel a technika, ha szeretsz bütykölni, gyere el, nézd meg mivel foglalkozunk a szakkörben. A szakkör díja: 1200 Ft/hó. Bővebb információ minden szakköri napon személyesen vagy telefonon, a 72-253-477 telefonszámon kérhető Gayer Tibor szakkörvezetőtől.
  2017. szeptember 29


  XXV. VASÚTMODELL PARÁDÉ 2016. - Íme a tervezett programjaink!
  XXV. alkalommal várjuk Önöket Vasútmodell Parádéra, melynek időpontja: 2016. november 19. - 20. Nyitvatartás: szombaton 10 - 18 óra, míg vasárnap 10 - 17 óra között. Rendezvényünk helyszíne a megszokott, azaz a Pécsi Kulturális Központ (ex-Szivárvány Gyermekház)
  Programajánlónk:
 • Ismét üzemelni fog a klubunk építette óriás, 23 m2-es terepasztal. Azt gondoltuk, hogy ennek építését már befejeztük, de nem... Sikerült újabb résszel bővíteni a terepasztalt, mely bővítés bár még nem kész, azonban nagyon látványosnak ígérkezik.
 • Egyedülálló látványosság lesz az 1:43,5 méretarányú modul terepasztal rendszer bemutatása, melyet az országban csak nálunk láthat! A terepasztalon a 0-ás (nullás jelű) méretarány szakértőinek látványos szerelvényei fognak közlekedni. A legutóbbi bemutató óta számos új modullal bővült a részletekben rendkívül gazdag terepasztal.
 • A Pécsi Gyors vasútmodellező klub kiállítja rég nem látott keskeny nyomközű vasutat bemutató terepasztalát.
 • Újra látható lesz a kibővített, új részekkel gazdagodott, 1:87 léptékben gőzüzemű vasutat bemutató terepasztal, mely Kisfaludy Zsolt munkáját dicséri.
 • TTe jelű méretarányban, azaz 1:120 léptékű terepasztal rendszerét állítja ki a kalocsai KALO-MODELL.
 • Idén sem hiányozhat a LEGO a vasutak világából: Raáb Donát látványos terepasztalán magyar járművek LEGO kockákból épített modelljei róják majd köreiket.
 • Szombaton, 15 órakor a Parádék állandó vendége, számos vasúti témájú könyv szerzője, Szécsey István tart előadást, melyet "laikusoknak", a nagyvasút és a villamosok iránt érdeklődő, vendégeinknek is ajánlunk. A kötetlen beszélgetés idei témái: röviden a Berlin-InnoTrans kiállításon bemutatott új vasúti járművekről; a győri Magyar Waggon- és Gépgyár vasúti járműgyártásának története (120 éve készült el Győrben az első vasúti kocsi); hogyan tovább elektromos közlekedés: vaskeréken vagy gumikeréken? És a könyveket se felejtsük el: Szécsey István a parádén tervezi bemutatni legújabb könyvét, mely egy 75 évvel ezelőtti GANZ villamosról szól. Kulisszatitkok a tervezett Ganz-MÁVAG komplett vasúti járműgyártás könyvről,.....és még sok minden másról, amíg csak szusszal bírjuk...
 • Gyermekek kedvence az "interaktív játszóterünk": játékterepasztalok, amiket a gyerekek kezelhetnek, favonat játékkal játszhatnak és papírmaketteket készíthetnek Buszok, vonatok és vasúti épületek egyszerűen összeállítható makettjeit készíthetik el és vihetik haza a kis makettezők.
 • Idén is lesz vasútmodellek és tartozékok, vasúti témájú könyvek, tárgyak börzéje. Aki eladni szeretne, igényét kérjük jelezze előre a +36-20-584-8218 telefonszámon, ahol a feltételekről érdeklődhet.
 • Az Önök kényelme érdekében büfé és ingyenes ruhatár áll a rendelkezésükre.

  A Vasútmodell Parádéra belépőjegyek a helyszínen válthatók, felnőtteknek 600 Ft/fő, gyermekeknek 1000 Ft/fő áron.
  Ha kérdése van, írjon nekünk a www.facebook.com/epivk címre.
  A szervezők az időjárási és műszaki körülmények megváltozása esetén a programváltoztatás jogát fenntartják!
  2016. november 5.


  VASÚTMODELLEZŐ SZAKKÖR a 2016/2017-es tanévben is!
  Ismét indul a vasútmodellező szakkör a Pécsi Kulturális Központban. A szakköri foglalkozások minden héten csütörtökön 15:30 és 17:30 között vannak a megszokott helyen, azaz a Dr. veress Endre u. 6 szám alatt található Kulturális Központ vasútmodellező műhelyében. Elsősorban 8-14 év közötti gyerekek jelentkezését várjuk. Ha érdekel a technika, ha szeretsz bütykölni, gyere el, nézd meg mivel foglalkozunk a szakkörben. A szakkörhöz bármikor lehet csatlakozni! A szakkör díja: 1200 Ft/hó. Bővebb információ minden szakköri napon személyesen vagy telefonon, a 72-253-477 telefonszámon kérhető Gayer Tibor szakkörvezetőtől.
  2016. szeptember 29.

  VASÚTMODELL PARÁDÉ 2016. - HAMAROSAN!
  XXV. alkalommal várjuk Önöket a Vasútmodell Parádéra. A részleteket hamarosan itt olvashatják. A parádé időpontja: 2016. november 19. - 20.!!!

  VASÚTMODELL PARÁDÉ 2015. - KÖSZÖNJÜK!
  Köszönjük látogatóink részvételét a parádén. Reméljük, 2016-ban, a XXV. Vasútmodell Parádén viszontláthatjuk Önöket és ismerőseiket.
  Köszönjük továbbá vendég kiállítóink, a "Pécsi gyors", a KALO-MODELL és Raáb Donát jelenlétét, munkáját, továbbá Szécsey István előadását, mellyel színesebbé tették a rendezvényt. Végül, de nem utolsó sorban, köszönjük a Viessmann modellgyártó Kft. által szervezett makett bütyköldét és kiállítási standjukat.
  A XXIV. parádéról készült fényképeket ITT tekinthetik meg.

  BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

  2015. december 9.

  VASÚTMODELL PARÁDÉ 2015. - képek a szombati napról
  Köszönjük látogatóink részvételét a szombati napon, s hívjuk a többi érdeklődőt vasárnapra is. Kedvcsinálónak pár kép a látnivalókból:
  - 23 m2-es klubterepasztal:


  - 0e, 1:45 léptékű terepasztal - Gemenci kisvasút:


  - TTe, 1:120 léptékű terepasztal - Nyírvidéki kisvasút:


  - Makett bütykölde:


  - Papírmakett készítés:


  - Modell és makett vásárlási lehetőségek:


  - LEGO vasút terepasztal

  Várjuk Önöket vasárnap 10-től 17 óráig.

  2015. november 28.


  VASÚTMODELL PARÁDÉ 2015. aktuális információk
  A XXIV. Vasútmodell Parádé újabb látnivalóit ajánljuk figyelmükbe. Kalocsai modellező társaink, a KALO MODELL jóvoltából egy igazi csemegének ígérkező, TTe-s, 1:120 méretarányú, a nyírvidéki és a kecskeméti keskeny nyomközű vasutat bemutató terepasztalt is megtekinthetnek. Ismét látható lesz továbbá Kisfaludy Zsolt H0 méretarányban (1:87) épült, gőzmozdonyos üzemet bemutató hangulatos terepasztala, melynek egyik ékessége, hogy a közúti jármű modellek is mozognak az asztalon.
  A Vasútmodell Parádéra belépőjegyek a helyszínen válthatók, felnőtteknek 1000 Ft/fő, gyermekeknek 500 Ft/fő áron.
  2015. november 18.

  VASÚTMODELL PARÁDÉ 2015.
  Vasútmodell Parádé XXIV. alkalommal a Pécsi Kulturális Központban. A két napos Parádé időpontja:

  Tervezett látnivalók:
  - Ismét működni fog az évente csak egyszer üzemelő 23m2-es, 1:160 méretarányú klubterepasztal.
  - LEGO terepasztal! Budapesti vendégkiállítónk jóvoltából számos igazi mozdony LEGO kockákból épült, működő mását tekinthetik meg az érdeklődők a LEGO terepasztalon, mely a tavalyinál nagyobb területen mutatja be a LEGO vasutak világát.
  - A Kulturális Központban működő LEGO Creator Klub jóvoltából legózni is lehet a parádé alatt.
  - A Gemenci Kisvasút terepasztalon - a Pécsi Gyors vasútmodellező klub jóvoltából az emeleti színház teremben lesz kiállítva az 1:32 léptékű terepasztal.
  - Építsünk maketteket! Európa legnagyobb makettgyártójának jóvoltából csekély összegért Viessmann; Kibri és Vollmer épületeket állíthatnak össze az érdeklődők. Emellett a felsorolt gyártók termékei a helyszínen meg is vásárolhatók.A sokféle épület, modell figura és tartozékok a kiállított vitrinekben és diorámákon is megcsodálhatók.
  - Szombaton délután Szécsey István érkezik a Siemens Zrt-től, előadásának fő témája: a magyar vasúti járműgyártás a kezdetektől az 1910-es évek végéig. ( A sorozat még -megjelenés előtt álló- legújabb könyvének témája) Kitekintés az elmúlt év vasúti járművekkel kapcsolatos híreire, eseményeire.
  - Kisgyermekeknek és persze a szülőknek is ajánljuk a szokásos "interaktív játszótereket": játékterepasztalok, amiket a gyerekek kezelhetnek, favonat játék és papírmakettek készítése, ahol buszok, vonatok és vasúti épületek egyszerűen összeállítható makettjeit készíthetik el.
  - Idén is lesz vasútmodellek és tartozékok, vasúti témájú könyvek, tárgyak börzéje. Aki eladni szeretne, igényét kérjük jelezze előre a +36-20-584-8218 telefonszámon, ahol a feltételekről érdeklődhet.
  - Az Önök kényelme érdekében büfé és ingyenes ruhatár áll a rendelkezésükre.

  Kérjük jegyezzék be naptárukba:
  2015. november 28. szombat és 29. vasárnap: VASÚTMODELL PARÁDÉ!
  Nyitvatartás: szombaton 10-18 óráig, vasárnap 10-17 óráig.
  A Parádé helyszíne: Pécsi Kulturális Központ; Pécs, Dr. Veress Endre út 6.
  2015. október 15.

  VASÚTMODELLEZŐ SZAKKÖR a 2015/2016-os tanévben is!
  Ismét indul a vasútmodellező szakkör a Pécsi Kulturális Központban. A szakköri foglalkozások minden héten csütörtökön 15:30 és 17:30 között lesznek a megszokott helyen, azaz a Dr. veress Endre u. 6 szám alatt található Kulturális Központ vasútmodellező műhelyében. Elsősorban 8-14 év közötti gyerekek jelentkezését várjuk. A szakkör díja: 1200 Ft/hó. Bővebb információ minden szakköri napon személyesen vagy telefonon, a 72-253-477 telefonszámon kérhető Gayer Tibor szakkörvezetőtől.
  2015. szeptember 10.

  MEGHÍVÓ KÖNYVBEMUTATÓRA
  Rendhagyó módon egy könyvbemutatót szeretnénk az Önök figyelmébe ajánlani.
  A vasútmodell parádék már-már állandó előadójának, Szécsey Istvánnak a 2013-ban megjelent "Ganz vasúti járművek 1920-tól 1959-ig" című könyvének bemutatójára kerül sor 2014. november 13-án, csütörtökön 17 órakor. Helyszíne a Civil Közösségek Háza a Szent István tér 17. szám alatt. A rendezvény a Sétatéri esték előadás sorozat része. A szervezők és a sorozatszerkesztő Trebbin Ágost nevében is minden vasút iránt érdeklődőnek ajánljuk az igazi csemegének ígérkező bemutatót.
  2014. november 3.


  VASÚTMODELL PARÁDÉ 2014.
  Vasútmodell Parádé XXIII. alkalommal a Kulturális Központ Szvárvány Gyermekházban. Az idén két napos Parádé időpontja: 2014. november 29. és 30. Tervezett látnivalók:
  - Ismét működni fog az évente csak egyszer üzemelő 23m2-es, 1:160 méretarányú klubterepasztal.
  - 1:43,5 léptékű 0-ás modulterepasztal. A két éve bemutatott rendszert bővítettük, színeztük, így nagyobb teremben fogjuk bemutatni az országban egyedülálló méretarányú terepasztalt.
  - Újdonság: LEGO terepasztal! Budapesti vendégkiállítónk jóvoltából számos igazi mozdony LEGO kockákból épült, működő mását tekinthetik meg az érdeklődők a LEGO terepasztalon.
  - 1:160 modul terepasztal. A klub N-es modulterepasztalának mellékvonali részét állítjuk ki.
  - Szombaton délután Szécsey István érkezik a Siemens Zrt-től, aki az idei berlini Innotrans vasúti kiállításról tart beszámolót valamint a Siemens vasúti fejlesztéseit ismerteti. Mindenkinek ajánljuk a programot, akit egy kicsit is érdekel a vasutak világa!
  - Kisgyermekeknek és persze a szülőknek is ajánljuk a szokásos "interaktív játszótereket": játékterepasztalok, amiket a gyerekek kezelhetnek, favonat játék és papírmakettek készítése, ahol buszok, vonatok és vasúti épületek egyszerűen összeállítható makettjeit készíthetik el.
  - Idén is lesz vasútmodellek és tartozékok, vasúti témájú könyvek, tárgyak börzéje. Aki eladni szeretne, igényét kérjük jelezze előre a +36-20-584-8218 telefonszámon, ahol a feltételekről érdeklődhet.
  - CARRERA versenyautó pálya. A tavalyi sikerre tekintettel egy kicsit idén is kitekintünk a vasutak világából és egy nagy versenypályát próbálhatnak ki az érdeklődő felnőttek és gyerekek.
  - Az Önök kényelme érdekében büfé és ingyenes ruhatár áll a rendelkezésükre.

  Kérjük jegyezzék be naptárukba:
  2014. november 29. szombat és 30. vasárnap: VASÚTMODELL PARÁDÉ!
  Nyitvatartás: szombaton 10-18 óráig, vasárnap 10-17 óráig.
  A Parádé helyszíne: Pécsi Kulturális Központ Szivárvány Gyermekház; Pécs, Dr. Veress Endre út 6.
  2014. október 5.


  VASÚTMODELL PARÁDÉ 2014.
  Ha november, akkor Vasútmodell Parádé! A Kulturális Központban idén is megrendezni tervezzük a szokásos Vasútmodell Parádénkat, ahol a kis- és nagyvasutak kedvelői bepillantást nyerhetnek a vasutak világába. A tervezett időpont: 2014. november 29. és 30. (De lehet, hogy már pénteken is nyitva leszünk! Erről időben szólunk :) )
  2014. szeptember 6.


  VASÚTMODELLEZŐ SZAKKÖR a 2014/2015-ös tanévben is!
  Ismét indul a vasútmodellező szakkör a Pécsi Kulturális Központban. (ex-Szivárvány Gyermekház) A szakköri foglalkozások minden héten csütörtökön 15:30 és 17:30 között lesznek a megszokott helyen, azaz a Dr. veress Endre u. 6 szám alatt található Kulturális Központ vasútmodellező műhelyében. Elsősorban 8-14 év közötti gyerekek jelentkezését várjuk. A szakkör díja: 1200 Ft/hó. Az első szakkör tervezett időpontja: 2014. szeptember 25. Bővebb információ minden szakköri napon személyesen vagy telefonon, a 72-253-477 telefonszámon kérhető Gayer Tibor szakkörvezetőtől.
  2014. szeptember 6.


  VASÚTMODELL PARÁDÉ
  Tisztelt olvasó! Ezúton is invitáljuk Önöket a XXII. Vasútmodell Parádé megtekintésére, melyet 2013. november 29. és december 1. között rendezünk a Pécsi Ifjúsági Központ Szivárvány Gyermekházában. Ahogy az lenni szokott, a Gyermekház majd’ minden szegletében a vasúttal kapcsolatos eseményekkel, látnivalókkal találkozhatnak. Gyermekeknek és felnőtteknek is kellemes kikapcsolódást jelenthetnek látnivalóink és programjaink, melyeket az alábbiakban olvashatnak.


  Kérdéseivel keressen bennünket a Facebook-on: www.facebook.com/epivk.pecs


 • A szokásoknak megfelelően újra üzemelni fog az ország egyik legnagyobb, 1:160 léptékű klubterepasztala. A 23 m2-es asztalon 4 felszíni állomáson; 1 földalatti tároló állomáson és több száz méternyi sínen közlekedhet 15 szerelvény. A terepasztalról bővebben olvashatnak a "terepasztalaink" menüben.

 • Modul terepasztal rendszer 1:87 méretarányban. A színházteremben lesz kiállítva a parádék másik állandó szereplője. A több kisebb elemből összeállított rendszer előnye, hogy minden évben más-más arcát mutathatja be a közönségnek azzal, hogy a modulok tetszőleges sorrendbe összekapcsolhatók. A terepasztal irányításának fejlesztésével valamint egy állomás „nagyobbításával” a korábbiakhoz képest nagyobb vonatforgalmat tudunk nyújtani.

 • Lassan állandó vendégkiállítóként üdvözölhetjük újra Kisfaludy Zsoltot, aki 1:87 méretű, újabb elemmel kibővített terepasztalát mutatja be. Az asztal egyik látványossága, hogy nem csak vonatok, hanem közúti járművek is „mozgásban vannak” rajta.
 • „0-s” méretarányú (1:43,5 lépték) modul terepasztal. Igazi unikumként, az előző parádén debütált a terepasztal, mely akkor még terep nélkül volt látható. A fűtőházzal kibővített állomás és környezete az idei parádéra „kizöldült”. A pályán e nem hétköznapi méretarányt kedvelő budapesti modellezők járművei falják a métereket. Várhatóan idén is üzemelni fog a méretarány talán egyetlen hazai vonatkozású gépe, egy NOHAB dízelmozdony is

 • Játékterepasztalok gyerekeknek. Három méretarányban, H0; TT és N léptékben épült egyszerű terepasztalokon a gyerekek is irányíthatnak vonatokat.

 • Favonat játszóház és papírmakett készítés. Hogy a legkisebbek se maradjanak ki a játékból, a földszinten, a büfénél favonat pályán játszhatnak. Aki pedig kedvet érez egy kis makett készítésre, az ugyanitt papírból elkészítheti egy mozdony, villamos, autóbusz vagy egy kisebb épület mását. A makettekhez minden alapanyagot biztosítunk.

 • Szintén hagyomány, hogy szombaton kora délután Szécsey István tart szakmai előadást a nagyvasúttal kapcsolatban egy témáról. Idén a Siemens új villanymozdonyát, a Vectron-t mutatja be a Siemens Zrt. szakembere. A kötetlen beszélgetés során a nem vasutas érdeklődők is érdekes információkat szerezhetnek arról, hogy mi minden szükséges ahhoz, hogy a tervezéstől az üzembe helyezésig eljusson egy új jármű.

 • CARRERA autóverseny pályák. Aki megúnta a vasutak világát, az se rohanjon el a rendezvényről, hanem próbálja ki a két autóversenypályán az ügyességét. A most először bemutatandó pályákon 1:43 méretarányban épült versenyautók száguldoznak. Egy kezdő és egy haladó szintű pályát építünk fel, ahol a modellautó-vezetést próbálhatják ki az érdeklődők. A pályákat az emeleten egy külön helységben állítjuk össze.

 • Modellek és makettek börzéje. Modellvasutak az elterjedt méretarányok mindegyikében, használt és új modellek; kiegészítők, kisautók, naptárak, stb.; stb. Szóval szinte minden, ami a modellezéssel és a vasúttal összefügg, az itt megtalálható lesz. Aki eladni szeretne, igényét kérjük jelezze előre a +36-20-584-8218 telefonszámon, ahol a további feltételekről is érdeklődhet.

 • 2013. november 11.

  VASÚTMODELLEZŐ SZAKKÖR
  A Szivárvány Germekház vasútmodellező szakköre várja a 8-14 év közötti gyerekek jelentkezését! Szakkör minden hét csütörtökön 15:30 és 17:30 között. A szakkör díja: 1200 Ft/hó. Bővebb információ a fenti időpontban kérhető személyesen vagy telefonon, a 72-253-477 telefonszámon Gayer Tibor szakkörvezetőtől, illetve a "Szakkör" menüben.
  2013. szeptember 23.

  > A 20 éves EPIVK rendezésében november 29. és december 1. között tekinthetik meg az érdeklődők a XXII. Vasútmodell Parádét! Első alkalommal 3 napos rendezvényt tervezünk, lehetőséget teremtve ezzel iskolás és óvodás csoportoknak is a vasútmodellezés világába történő betekintésre. A részleteket hamarosan olvashatják honlapunkon.
  2013. szeptember 23.

  Az EPIVK már a facebook-on is elérhető: keressék az "első pécsi vasútmodellező klub"-ot!
  2013. május 31.

  Júniusban Pécsi Ipari Vásár az Expo centerben, ahol mi is kiállítunk! Egyelőre az időpont biztos: 2013. június 6-9. között várjuk az érdeklődőket a Megyeri út 1. alatt lévő helyszínen
  2013. május 16.

  Pünkösdi hétvégén a siklósi Thermal hotelben H0, TT és N játékasztalok és diorámák lesznek kiállítva. A szálloda szervezte rendezvényre a belépés mindenkinek ingyenes.
  Időpont: 2013. május 17. péntek 14 órától május 19. vasárnap 20 óráig.
  Május 25-én és 26-án az ANK Nevelési Központ a gyermeknap alkalmából makett és modell majálist rendez, melyen klubunk is részt vesz. A rendezvényről bővebb információt itt lehet majd elérni - ha a szervezők végre elérhetővé teszik az információkat.
  2013. május 16.

  H0 modul rendszer frissítése
 • A H0 modulrendszer jónéhány modulján "ráncfelvarrást" végzünk. Ennek egyik elemeként a régi, igénytelen és kiszáradt, moszatból készült fáinkat folyamatosan lecseréljük látványosabb, valósághűbb, házilag készített fákra.
 • A modul másik átalakítása "Kurvendorf" állomáson történik, ahol az eddigi 4 vágányos állomást -mely csak vonatkeresztek lebonyolítására volt alkalmas- kibővítjük egy vontatási teleppel és két újabb vágánnyal. A vágányhálózat bővítése lehetővé teszi mozdonycserék, fűtőházi gépmenetek lebonyolítását. Az állomás vezérlése természetesen digitálsi lesz.
 • Az átépítés érinti a digitálsi vezérlésünket is: az N-es klub terepasztalunkon bevált "ABC" technikát fogjuk alkalmazni a teljes rendszeren. Ezzel többszörösen nő a biztonság, az egyvágányú vonalon a szembe menesztések elkerülése a kezelők beavatkozása nélkül is megvalósul.
  2013. május 10.

  A Vasútmodell Parádék sorozata 2013-ban is folytatódik. Terveink szerint november 30-án és december 1-én rendezzük a XXII. Parádét. Az esemény előtt kérjük figyeljék honlapunkat, ahol a programokról adunk tájékoztatást

  2013. február 22.  null


  Várjuk észrevételeit!