Helmint paraziták.

Gyermekek és a paraziták | Mik a fertőzés okai.

A legjellemzőbb tünet a végbéltáji viszketés, ami főként éjszaka jelentkezik.

helmint paraziták bél paraziták kerek férgek emberben

Ezt a tünetet azért produkálja a beteg, hogy a férgek biztosítsák a felülfertőzést saját maguk számára, mivel a terjedésükhöz a peték szájon át a szervezetbe jutására van szükség, ahol a kedvező körülmények között elszaporodnak.

A fertőzést fascioliasis etiológiája állatoktól vagy más fertőzött emberektől kaphatjuk el.

helmint paraziták

A házikedvencek féreghajtása ezért erősen ajánlott! A kutyák és macskák esetében ez bevett szokás, de más kisállatok, nyulak, görények tartása esetén sem érdemes megfeledkeznünk erről az óvintézkedésről!

helmint paraziták

Sajnos ezen kívül az óvintézkedésen kívül már csak a személyes higiéniánkkal tudunk a férgesség ellen védekezni. Mindig alaposan melegvízzel és szappannal mossunk kezet étkezések előtt, a körmök alatti szennyeződéseket is eltávolítva.

helmint paraziták

Minden esetben kerüljük a kezek és idegen eredetű dolgok szájba helmint paraziták, ha nem vagyunk meggyőződve azok tisztaságáról. Minden elővigyázatosság ellenére a férgek akár helmint paraziták nem alaposan átsütött, vagy romlott húsból vagy más ételekből is a szervezetbe kerülhetnek.

Kisgyermekek a legveszélyeztetettebbek a parazita által, mivel homokozókból, közösségi tevékenységeik során és az állatokkal való játék közben könnyen elkaphatják a férgességet.

helmint paraziták pinworms elleni készítmények

Lásd még