Gyurusférgek emesztorendszere. Gyűrűsférgek

Gyűrűsférgek

A gyűrűsférgek törzsének két legismertebb egyede a földigiliszta gyurusférgek emesztorendszere az orvosi pióca. Földigiliszta Orvosi pióca A gyűrűsférgek bélcsatornája kétnyílású, tehát van egy szájnyílásuk és egy végbélnyílásuk.

  • Jellemzők[ szerkesztés ] A gyűrűsférgek az ősi laposférgekből alakultak ki a kambriumi robbanás idején.
  • A gyűrűsférgek törzse
  • A bélfergesseg tünetei

Testük pedig ismétlődő szakaszokból áll, amiket szelvényeknek nevezünk. Most a földigiliszta és a pióca jellemzőivel fogunk megismerkedni! Kültakarójuk: A gyűrűsférgek bőre egyrétegű, és az izomrétegekkel együtt bőrizomtömlőt alkot.

  • Teljes szövegű keresés Férgek Vermes, l.
  • gyűrűsférgek szaporodása - Google keresés | Tanítás, Csiga, Képek

Mozgásuk: A bőrizomtömlőben található egy gyurusférgek emesztorendszere és egy hosszanti izomréteg is. Ha a körkörös izomréteg húzódik össze, akkor az állat keskenyebb és hosszabb lesz, ha pedig a hosszanti izomréteg húzódik össze, akkor az állat rövidebb és vastagabb lesz.

Férgek törzsei

A gyűrűsférgek mozgását féregmozgásnak nevezzük. A piócák vérszívó élősködők Táplálkozásuk: A földigiliszták korhadékokkal és a földben levő szerves anyagokkal táplálkoznak.

Nagyon hasznos állatok, ugyanis lazítják és keverik a talajt. Velük ellentétben a piócák vérszívó élősködők.

6.5. Gyűrűsférgek

Mindkét egyedre jellemző, hogy kétnyílású bélcsatornával rendelkeznek, amely 3 szakaszból áll: az előbélből, a középbélből és az utóbélből. Minden szakasznak más-más funkciója van. A bélcsatorna felépítése.

Lásd még