Furcsa parazita. Parasyte: The Maxim - Én a parazitákkal vagyok

Zombit találtak az állatvilágban

Az történt, hogy egy meg nem nevezett, ötvenéves brit férfi agyából egy igen ritka galandférget távolítottak el nemrég egy cambridge-i kórházban.

a férgek fertőző betegség, vagy sem a férgek legbiztonságosabb gyógyszere

Pontosabban furcsa parazita, hogy igen ritka, az csak azután derült ki, hogy a Wellcome Trust orvosi alapítvány munkatársai megvizsgálták a körülbelül egycentis, lárvaállapotban maradt, kioperált férget. Arra jutottak, hogy a férfi agyában egy Spirometra erinaceieuropaei éldegélt négy évig, ami azért igazán furcsa, mert ez a galandféreg kifejezetten vízi környezetre, rákokra, kétéltűekre, hasonlókra jellemző, földrajzilag pedig leginkább Kínában gyakori.

  1. Hogyan lehet eltávolítani a széles spektrumú helmintákat
  2. Parazitakezelő rendszer
  3. Furcsa parazitát találtak a halkonzervben | Érdekes Világ

Már, amennyire gyakori egy ritka parazita lehet. Annyira ritka, hogy tól kezdve mindössze ilyen fertőzés volt emberekben, abból mindössze kettp Európában.

furcsa parazita

Kínában is csak fertőzés volt az as évek vége óta, pedig ott viszonylag elterjedt ez a magyar névvel nem rendelkező, viszont kimondhatatlanul hosszú latin nevű galandféreg. A mostani áldozatról annyit lehet még tudni, hogy kínai származású volt, és rendszeresen látogatta a családját Kínában.

  • Ritka agyfertőzés ütötte fel fejét Hawaiin Három hónapra kórházba került egy James Michael nevű brit férfi, akinek váratlanul lebénultak a lábai.
  • A természetben előfordul, hogy a paraziták bizony gátlástalanul kihasználják a gazdaszevezetet.

Valószínűleg az egyik ilyen úton jutott a testébe a parazita, miután fertőzött húst fogyasztott, vagy fertőzött vizet ivott. De névtelen források azt mondták, hogy a férfi nyers békát evett, mert a kínai orvoslásban a nyersbéka-evés valamiféle kúra a fáradt szemekre, vagy valami hasonló.

A legtöbben a különféle cuki kis férgektől félnek, úgyhogy felruházni őket egy jó adag fikciós táppal, és máris kész a garantált biohorror.

Ezekről a parazitákról érdemes azt tudni, hogy fajtól függően változik, hogy milyen gazdatestek között vándorolnak az életciklusuk furcsa parazita. Általában a belekben élnek, a peték az ürülékkel távoznak, így jutnak egyik gazdatestből a másikba.

milyen helminták vannak a gyermekekben? pinworms gyermekeknél tünetek és kezelési tabletták

Az emberi test a galandférgek egy részének viszont nem megfelelő gazdatest, ilyenkor megreked a vándorlás, és a féreg nem tud giardia verme. Ez történt a férfival is, akiben a féreg nem tudott rendesen kifejlődni, megmaradt lárvaállapotban, és vándorolni kezdett a testében.

Így lyukadt ki teljesen véletlenül a férfi agyában.

A férfi azért ment először orvoshoz, mert fájt a feje és furcsa szagokat érzett. Megvizsgálták, nem találtak semmit.

  • Parasyte: The Maxim - Én a parazitákkal vagyok - Geekz
  • Horrortörténet az állatvilágból | National Geographic
  • Zombit találtak az állatvilágban Domokos Kata

Az időről időre erősödő tünetek viszont nem múltak el. Ezért a férfi újra és újra elment orvoshoz.

furcsa parazita A gyermekek férgei hőmérsékletet okozhatnak

Csak négy év után, a korábbi évek CT-eredményeit összehasonlítva vették észre, hogy valami gyűrűszerű dolog, kb. Ezután jött a sztorinak már ismert része, hogy egy biopsziás eljárás során kiszedték az agyából a furcsa parazita.

A lárva nem rágta az agyát, ennyire azért nem horrorisztikus a sztori, nincs furcsa parazita szája egy ilyen lárvának.

a kerekes féreg taxonómiája gyógyulás az anthelmintikumból

Viszont a testével képes volt tápanyagokat kivonni a férfi agyszövetéből, így maradt életben éveken át. Az eset még ben történt, a férfi viszont még mindig érzi annak a hatását, hogy furcsa parazita évig egy féreg élt az agyában.

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat! A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

A mai napig vannak kisebb panaszai. A Wellcome Trust embereinek viszont nagyon hasznos tapasztalat volt a különös fertőzés, mert így megtudtak egy furcsa parazita a galandférgekről, ami segíthet majd abban, hogy még hatékonyabb féregirtókat és kezeléseket dolgozzanak ki.

Lásd még