Férgek felfedve

Férgek felfedve. Navigációs menü

Végül orvoshoz fordult, a vizsgálat pedig felfedte, hogy egy galandféreg ágyazódott az agyába. A Gerard nevű páciens agytörzse összetömörült, a koponyáján belüli nyomás pedig szélsőségesen megemelkedett az agyában felgyülemlett folyadéktól. A szakértők szerint életveszélyes állapotban volt, ezért műtétet hajtottak végre rajta.

  • Gyógyszer az emberi test parazitáival nnn
  • Helminthosporium en trigo
  • Kullancsok, bolhák, férgek a kutyákban és macskákban | VAOL
  • Parazitát szedtek ki a férfi agyából | hu

Az MRI az operáció előtt egy cisztát mutatott ki az agyában, később pedig kiderült, hogy egy horgasfejű galandféregről van szó. A parazita tíz éven át férgek felfedve a férfi agyában. Az efféle élősködők általában szennyezett étel vagy víz elfogyásztásával kerülnek a szervezetbe.

gyógyszerek férgek terhesség alatt milyen tabletták ölnek meg férgeket

A férgek a legtöbbször az ember gyomrában maradnak, csak ritka esetben jutnak el az agyba, illetve az izmokba. A fertőzés általában diagnosztizálatlan marad, hiszen enyhe tüneteket produkál, vagy nem is jár tünetekkel.

a parazitaktol az emberekig

A Gerard agyában talált élősködő centiméteres volt. Kép: iStock Az orvosok szerint a hasonló fertőzés megelőzhető az ételek megfelelő elkészítésével, a higiéniára pedig különösen oda kell figyelni az olyan, a paraziták által érintett országokban, mint Mexikóban és Indiában.

férgek felfedve férgek gyermekeknél, mint az árpa kezelésére

Lásd még