Fergek kezelesere

Bélféreg, Bélférgesség - Betegségek | Budai Egészségközpont

Ki lakik odabent?

fergek kezelesere

Orsóféreg Az orsóférgek megjelenésükben hasonlítanak egy rövid spagettihez. A kifejlett fergek kezelesere a macska béltraktusában élnek és az ott lévő tápanyagokkal táplálkoznak.

fergek kezelesere

Ezzel jelentős mértékben elszívják a hasznos tápanyagokat, melyet a cica elfogyasztott. Testnagyságuk elérheti a 10 cm-es hosszúságot is és jelentős fertőzöttség esetén több tucat is lehet belőlük egyszerre.

Egyáltalán nem meglepő módon hányást, hasmenést és megtartott, jó étvágy mellett lesoványodást idézhetnek elő. A következmények kézenfekvőek, hiszen tompa fényű szőrzet, levertség és fáradékonyság jellemzi ezeket a macskákat.

A macskák két leggyakoribb orsóférge a Toxocara cati és a Toxascaris leonina.

típusú férgek

Ha kíváncsi a férgek fejlődési ciklusára, kattintson rá a fotókra. Toxocara cati Toxascaris leonina A férgesség tünetei macskán Nem könnyű megmondani egy macska esetében, hogy férges-e vagy sem, főként a férgesség kezdeti stádiumában, amikor még nincsenek kifejlett alakok és az ürülékben nem jelennek meg féregpeték. Bővebben Fergek kezelesere orsóférgesség megelőzése fergek kezelesere kezelése Mivel szabad szemmel nem látható és nem érzékelhető, mikor fertőződik meg a macska a férgekkel, ezért célszerű mind a fonál- mind a galandférgek ellen ható széles-spektrumú féregtelenítővel kezelni macskáját.

Létrehozva:

Lásd még