Faszén méregtelenítés

A tisztító faszén - kúra és készítése - Napidoktor

Hozzászólások 0 Ha eddig a faszénről csak a grill jutott eszedbe meg a parázson sült szűzérme, akkor itt az ideje, hogy kicsit átértékeld a dolgokat. A magyar népi gyógyászat ismeri és hosszú ideje használja a faszenet.

faszén méregtelenítés

Egy ideje a gyógyszertárakban is lehet kapni fából készült szenet  gyógyászati célra, nemcsak az eddig ismert orvosi aktív szenet. Faszén méregtelenítés miért is jó a faszén a hasadnak? Hát azért, mert a faszén az egyik legjobb méregtelenítő — szó szerint.

faszén méregtelenítés Ascaris tojás a székletben

A szén a bélrendszerbe jutva megköti a méreganyagokat. Ez a lehető legfontosabb dolog, amit tudnod kell a szénről — gyakorlatilag az egyetlen.

Nos, az orvosok aktívszenet adnak azoknak a betegeknek, akik valamilyen mérgezést szenvedtek el, vagy túladagoltak valamilyen gyógyszert. Hatása egyszerű, hiszen a mérgező anyagok közel 60 százalékát megköti a felületén, és a méreganyagokkal együtt távozik a szervezetünkből. A faszént különböző gyümölcselvekhez, smoothie-hoz keverik, mivel maga a szén íztelen csak a fekete színe látványosígy az italokat nem rontja el.

És persze azt sem árt tudni, hogy hogyan használjad. A faszenet méregtelenítő kúrák megalapozásaként érdemes használni.

faszén méregtelenítés helminthiases klinikai megnyilvánulások

Hogy pontosan mekkora adagot kell szedni, azt mindig az egyén testsúlya, egészségi állapota dönti el. Ha túl nagy adagot veszel be, akkor krónikus székrekedésed lehet, azt meg ugye te magad sem akarod.

Bárhogy is döntesz, ne feledkezz meg faszén fogyasztása mellett a fokozott folyadékbevitelről!

tabletták minden típusú férgek felnőttek számára

A faszén ugyanis nemcsak a méreganyagokat köti meg, hanem a vizet is. A faszén a gyógyszereket sem ismeri meg, azokat faszén méregtelenítés ugyanúgy megköti, mint a mérgeket. Miért fontos ez?

faszén méregtelenítés aszcariasis tünetei és kezelése

Mert ha együtt faszén méregtelenítés be egy gyógyszerrel, azt is felszívja és semmi hatása nem lesz a gyógyszernek — például közömbösíti a fogamzásgátlót is. Erre az a megoldás, hogy a faszén bevétele és a gyógyszer bevétele között legalább egy órának el kell telnie.

És bizony az étkezéshez is várni kell egy órát, mert a faszén a hasznos tápanyagokat is felszívja.

Szabó Gyuri bácsi /füvesember/ Máj, vese, szív és érrendszeri megbetegedések.

Van olyan eset, amikor tilos faszenet szedni? Bizony van! És egy kis érdekesség: vannak területek, ahol a mai napig a hagyományos módon állítják elő a faszenet, például így: Szénégető Erdélyben, Fotó: Erdős László Oldal ajánlása emailben.

Célszerű lenne minden otthoni gyógyszerszekrényben tartani belőle. Megszünteti a gyulladást és eltávolítja a mérgeket. A faszenet használhatjuk belsőleg és külső pakolások formájában is, sőt még hatásosabb, ha a kétféle kezelést kombináljuk.

Lásd még