Fascioliasis szarvasmarha,

Fasciolosis (Májmételyféreg fertőzés) tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása

FASCIOLIASIS: TÜNETEK, CIKLUS ÉS KEZELÉS - ÁLTALÁNOS GYAKORLAT

Tejfertőzés lat májmételykór Engl tejfertőzés Az ember fascioliasisát először Malpighi Malpighi, és P. Pallas Egy személy fertőzött lesz, amikor ivott fertőzött adolescaria vizet, zöldséget és zöldséget eszik általában vízitorma saláta.

fascioliasis szarvasmarha szalagféreg lárvák

A fasciolosis széles körben elterjedt a világ szinte minden területén, de szélesebb körben Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában.

Európában a legtöbb fascioliasis esetet jelentették Portugáliában és Franciaországban.

A cikk orvosi szakértője

Egyes régiókban Oroszországban és a Gyomorparaziták tünetei szórványos eseteket rögzítenek, időnként kitörtek néha Közép-Ázsiában és a Transcaucasia-ban. Hepatica parazitálja a méh növények epevezetékeit, és alkalmanként emberben. Egy nap alatt egy személy átlagosan 25 ezer tojást helyez el.

A fertőzés fő forrása invazív növényevő állatok, főleg szarvasmarha. Az ember nagy szerepet játszik a fascioliasis járványos folyamatban, hiszen csak a parazita alkalmi fogadója.

Hogyan történik az átvitel és a ciklus

A tározókban és a legelőkben télen fasciola tojások legfeljebb 2 évig tartanak. A puhatestűek testében élő paraziták lárvái a kora tavasszal átsiklódhatnak és keletkezhetnek. A száraz széna esetében az inkrementált serdülőkorúak több hónapig is fennmaradhatnak, míg a nedves talajban és vízben fascioliasis szarvasmarha évig életképesek maradnak.

Az ember fertőződik eszik a vadon élő növények vízitorma vízbe, főzzük-sagyz vad hagyma, sóskahogy nőnek a stagnáló vagy lassan áramló vizek, valamint a nedves legelők, ahol tudnak lakni fertőzött kagylók.

Invazív betegségek

És fennakadnak az ivóvíz szennyezett víz fürdésre vagy adolescariae tározók abban, valamint az evés hétköznapi kerti zöldségek saláta, hagymamelyet az öntözésre használt víz ezekből a forrásokból. A fertőzés csúcspontja a nyári hónapokban jelentkezik.

 1. A májmételykór fasciolosis a juhok és szarvasmarhák idült megbetegedése, amely juhok között néha járvány os alakban is előfordul.
 2. Share Tweet Pin it Echinococcus granulosus lárva által okozott antropozoonotikus betegség.

A fascioliasis fejlődési ciklusa Az ürülékkel együtt a tojás belép a külső környezetbe. További fejlődésük vízben történik. Alacsonyabb hőmérsékleten a tojások fejlődése lelassul, 40 ° C feletti hőmérsékleten a miracidia elpusztul.

 • * Májmétely (Betegségek) - Meghatározás,jelentés - Online Lexikon
 • Méregtelenítés a marihuána metabolitjaiból
 • Mikrobiológia és fertõzõ betegségek Fascioliasis törökországi tartózkodás után Metter, K.
 • Giardia copii 3 ani
 • Az agy parazitáinak tünetei
 • Rovar paraziták példák

A sötétben a tojások gyorsabban fejlődnek, de nem jönnek ki belőle miracle. A miracidia várható élettartama vízben nem több, mint nap. Behatol a belső szervek csigák Lymnea truncatula és egyéb Lymnea, miracidia átalakulni sporociszta amelyek fejlesztése rediae.

A fő tünetek

A rediesben vagy a redidek második generációja fascioliasis szarvasmarha a caudate cercariae alakulnak ki. Jönnek ki a puhatestű hónappal a fertőzés után, és a következő 8 órában encyst, kapcsolódó vízi növények, illetve a felszíni vízréteg.

Betokozódott lárvák májmételyre - adolescaria - bejut a gyomor-bél traktusban a végleges gazda által ivóvíz tavak, étkezési növényzet rét, vagy a szennyezett víz háztartási fascioliasis szarvasmarha mosás gyümölcsöt és zöldséget, öntözés virágágyások, stb.

pinworms hányinger giardiasis tölgy

Miután a bélben a végső fogadó étellel vizes növények és víz vagy víz adolescaria ekstsistiruyutsya és lárvák behatolnak a bélfalon, vándorolnak a hasüregbe, majd a kapszulán keresztül, és parenchymás máj - a epevezeték. A második migrációs útvonalat - hematogén révén bél vénába, hogy a portális véna, majd a májat epevezeték.

fascioliasis szarvasmarha

Attól a pillanattól kezdve adolescariae belép a test egy végleges gazda érett fejlődési szakaszban kerül sor hónap. A fasciolae élettartama az emberi szervezetben 5 év vagy annál hosszabb. A májszövet fascioliasis szarvasmarha mozgó fasciola károsítja a kapillárisokat, a parenchimát és az epevezetékeket.

Formák alakulnak ki, amelyek később rostos zsinórokká válnak.

Mi a Fascioliasis és hogyan kell azonosítani

Néha a fasciolae a vér áramlásával más szervekbe áramlik, leggyakrabban a tüdőbe, ahol kapszulázzák és elpusztulnak, és nem érik el a pubertást. Ezen túlmenően, a fiatal Fasciola beírni a bélflóra a májban, ami az összeomlás a pangó epe okozó mérgezés, az oktatás és a microabscessusok mikronekrozov.

póréhagyma paraziták vagy ragadozók

A Fasciola fascioliasis szarvasmarha által okozott Fasciola gyakori a világ legtöbb országában. Különösen gyakran Európa, Közel-Kelet, Dél-Amerika és Ausztrália azon régióiban fordul elő, ahol az állatállomány fejlődik.

hatékony kezelés a paraziták számára a testben hány férget kezelnek gyermekeknél

A legtöbb szórványos esetet feljegyezték, de Franciaországban, Kubában, Iránban és Chileben több száz embert jelentettek kitörések. A balti államokban, Üzbegisztánban és Grúziában a fascioliasis kitörését ismertetik. A fascioliasis legnagyobb ismert kitörése Iránban ben történt, amikor több mint 10 ember megbetegedett, köztük mintegy gyermek.

bélféreg kiutes Intochicus parazita gyógyszeres kezelés

Gigantica- hymenolepidosis kapcsolatos legintenzívebb fókuszokat Vietnamban és más délkelet-ázsiai országokban, a hawaii szigeteken és a trópusi ország egyes országaiban is megjegyezték.

A Fasciola hepatica lapos levél alakú teste mm hosszú, mm széles.

Fasciolosis (Májmételyféreg fertőzés) tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása

Vietnamban, a hawaii szigeteken és néhány afrikai országban Fasciola gigantea, mm hosszú, mm széles. A Fasciola hepatica és a Fasciola gigantea a Plathelminthes típusú, a Trematoda osztály, a Fasciolidae család.

 • Tétlen órában élő paraziták
 • Ezek a férgek a trematódák osztályának részét képezik, amelyek laposak és a test különböző szerveiben terjednek.
 • Pong john ho paraziták
 • B A betegség lényege: A betegség, egy fertőző megbetegedés, aminek a kórokozója egyfajta mételyféreg.

A fasciolae belső szervei elágazóak. A pre-vestibularis üreg és izomgörcs az orrvérrel együtt erőteljes szívó készüléket képez.

Fascioliasis az emberben: a fertőzés útvonala és a fejlődés ciklusa

A rövid nyelőcsőből két intestinalis csatorna keletkezik, és eléri a test hátsó végét. Mindegyikük oldalirányú ágakból áll, amelyek viszont ágakba kerülnek.

Schistosomiasis (Bilharzia)– an overview

A komplexen elágazó herék a test közepén helyezkednek el fascioliasis szarvasmarha mögött; a hasi szívófej előtti vas deferens áramlik a cirrus bursaba, ahonnan a hajlított cirrus keletkezik. A kicsi ágos petefészek aszimmetrikusan fekszik fascioliasis szarvasmarha herék előtt. A vitellárium nyúlványai, amelyek a test oldala mentén helyezkednek el, összekötik a középső vonal mentén, és egy sárgásvörös fascioliasis szarvasmarha képeznek, amely mellett az ootype és a Melis mirigy.

A spermatheca nincs jelen.

Lásd még