Belfereg rendeles, Szaporodásbiológiai szakrendelés

belfereg rendeles

Viszketés rejtőzködő féregpeték a végbélben - Youtube

Az ember—bélbaktérium—bélféreg hármas egység szimbiózisban létezik: kölcsönösen segíti egymást. A Science -ben megjelent kutatás szerint strongyloidosis Thaiföld vastagbélben élő fonálféreg, a Trichuris muris csak belfereg rendeles, a gazdaszervezet számára is hasznos bélbaktériumok jelenlétében tud szaporodni, és a vele való krónikus fertőzöttség hozzájárul az belfereg rendeles immunrendszer túlműködésének megakadályozásához, így bizonyos autoimmun betegségek, például az asztma, allergia, ekcéma, valamint a Crohn-betegség és a belfereg rendeles ulcerosa megelőzéséhez, gyógyításához.

belfereg rendeles melyik gyógyszer jobb a férgek megelőzésére

Mint Richard Grencis, a tanulmány egyik szerzője a The Scientist című lapnak elmondtamás Trichuris-fajok világszerte 1 milliárd ember belében találhatók meg, főleg a szubtrópusi területeken, ahol az autoimmun betegségek valóban jóval ritkábbak. Elképzelhető, hogy a jövőben a probiotikumok nem csak baktériumokat mikroflórahanem férgeket makrofauna is fognak tartalmazni, hogy közösen válthassák ki a szükséges immunmodulációs hatást.

giardia hond besmettelijk voor mens

Bővebben foglalkozik a témával a New Scientist egy korábbi írása; a cikk mellett fotókat is láthatunk a tíz leggyakoribb humán parazitáról. Kazai Anita.

belfereg rendeles

Lásd még