Aszcariasis füzet. PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM

Helmint-elemzés: hogyan kell átadni, hogy az eredmény pontos legyen?

Jelen kiadvány szakanyaga az Belfergek fajtai kepekkel. Különösen fontos betartani az I. Ez a kiadvány az egyes betegségek fennállása esetén kezelendô akupunktúrás pontokat az ún. A készülék mindkét kezelôfejét egyidôben kell két kezelendô pontra helyezni, ezért az egyes betegségekre vonatkozó kezelési utasítás az együtt kezelendô pont-párokat írja le.

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás egyik ága. Amennyiben a páciensnek itt nem ismertetett betegsége van, akkor a készülék alkalmazási lehetôségeirôl a hagyományos kínai orvoslásban jártas orvos, vagy természetgyógyász adhat tájékoztatást.

Különféle kutatások

E folyamat energiacsatornákon, más néven meridiánokon keresztül zajlik. A meridiánok az egész testet behálózzák, úgy, hogy összekapcsolják a belsô szerveket és a test felszínét.

Minden egyes szervnek megvan a megfelelô meridiánja, amelyen meghatározott akupunktúrás pontok egész sora található. A kapcsolódás miatt a belsô szervek betegségei kivetítôdnek a test felszínére.

Навигация по записям

Így, amikor a meridiánok mentén fájdalom jelentkezik, a szakember gyakran a tünetek alapján meg tudja határozni, hogy egy bizonyos betegség mely meridiánnal és melyik belsô szervvel van összefüggésben. A testben egységes rendszert képezô meridián-hálózat kölcsönös kapcsolatokat teremt a test jobb és bal oldala, a test elülsô és hátsó fele, a test aszcariasis füzet és felsô része között. Aszcariasis füzet tizenkét egymással szimmetrikus, a belsô szerveknek megfelelô meridián mellett aszcariasis füzet két további, a test elsô és hátsó középvonalában végigfutó energiavezeték is ismert.

Az elôbbi tizenkét meridián a vele kapcsolatban aszcariasis füzet szervrôl kapta tudományos nevét, míg az utóbbi kettô, elhelyezkedése alapján az elülsôközépsô illetve hátulsó-középsô nevet viseli.

Az akupunktúrás pontokon keresztül lehet az energiaáramlást stimulálni. Mivel a szervezet az energiarendszer mûködésében egyensúlyi állapot elérésére törekszik, az akupunktúrás pontok kezelésekor külsô beavatkozással elôsegíthetô a felborult egyensúly helyreállítása. A ma ismert több száz akupunktúrás pont Kínában használatos elnevezései távolról sem egységesek.

A mai tudományos gyakorlatban, egységesítés céljából, az alapján azonosítják az egyes pontokat, hogy mely meridiánra illeszkednek. Egy-egy pont neve a aszcariasis füzet meridián rövidítésébôl és egy sorszámból áll.

egy féreg kikerült egy papból a papokból

A kezelési utasításban leírtak is ezeket az elnevezéseket követik. Léteznek további, meridiánon kívüli, úgynevezett extra-pontok, illetve a legújabb kutatások során felfedezett új pontok.

aszcariasis füzet Necatorosis gyümölcs kalóriák

Ezeket, ugyancsak a mai tudományos gyakorlat szerint, az Ex illetve az N betûkkel és egy sorszámmal jelölik. A készülék elônye, hogy a kezelôfej felülete jóval nagyobb az egyes akupontok kiterjedésénél, így nincs szükség arra, hogy a kezelést végzô személy milliméter pontossággal ismerje az aszcariasis füzet pontok helyét, mint egyéb akupunktúrás technikák esetén. A hatás megfelelô, ha a kezelôfej nedves gézzel fedett, bôrrel érintkezô felülete lefedi az akupontot.

Elôfordulhat, hogy a kezelés alatt a páciens nem érzékeli a bizsergô érzést.

aszcariasis füzet méregtelenítés és testtisztítás

Ennek egyik oka az lehet, hogy a kezelôfej nem fedi le az akupontot. Ilyenkor a kezelôfejet lassan mozdítsuk el a bôrön mindaddig, amíg a bizsergô érzés megjelenik.

  1. Contoh hewan filum platyhelminthes
  2. Giardiasis veszélyes
  3. Gyógyszer férgek és kerek férgek ellen

A bizsergés jelzi, hogy most már az akupont felett van a kezelôfej és a kezelés hatásos. Az akupontok jelentôs része a szimmetrikusan futó meridiánok mentén a test jobb és bal oldalán szimmetrikusan helyezkedik el.

A szimmetrikus pontok elnevezése azonos. Szimmetrikus pontok esetén az ábrákon csak az egyik oldali akupont van feltüntetve.

megszabadulni a parazitáktól

Ha az adott betegség kezelésére vonatkozó pont-párok valamelyike azonos számozású két pontot jelöl, akkor ez a test két oldalán elhelyezkedô szimmetrikus pont-párat jelenti. Az akupontok pontos helyét számos, akupunktúrával foglalkozó egyéb szakkönyv tartalmazza.

Évente egy kúra elvégzését javasoljuk.

Life cycle of Ascaris lumbricoides

Ezt a kezelési kúrát bármely betegségbôl való felgyógyulást követôen elvégezhetjük a szervezet általános állapotának javítása céljából egy hét szünet beiktatása után. Ha bármilyen kérdése merül fel a kezelési utasítás értelmezésével, illetve a készülék használatával kapcsolatban, forduljon aszcariasis füzet aszcariasis füzet forgalmazóhoz, ahol a készüléket vásárolta, vagy a MagneTrade Rt-hez.

A készülék használata nem helyettesíti az orvosi diagnózist és a kezelést. Mielôtt a készüléket használatba venné, a készülék alkalmazásáról equimax féreghajto ar tájékoztassa kezelôorvosát, vagy kérje akupunktúrás gyógyításban, hagyományos kínai orvoslásban jártas orvos, vagy természetgyógyász javaslatát, véleményét. A készülék diagnózis felállítására nem alkalmas. A készülék akkor alkalmazható eredményesen, ha a kezelendô betegségekkel kapcsolatban a pontos diagnózis megtörtént.

Ez alól kivétel, ha a készüléket egészségmegôrzés céljára veszik igénybe lásd A test nyolc fô tápláló akupunktúrás pontja címû részt a kezelési utasítás II. Azonnal hagyja abba a készülék használatát és kérje ki az orvos tanácsát, ha a kezelés során bármiféle normálistól eltérô testi reakciót észlel.

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM - PDF Free Download

A páciens alkalmassága Pacemakerrel rendelkezô személy a készülékkel nem kezelhetô. Kezelés közben fokozottan figyeljen aszcariasis füzet szívbetegekre, aszcariasis füzet azokra, akik valaha szívbetegségben szenvedtek. A készülékkel csak olyan személy kezelhetô, aki egyértelmû visszajelzést tud adni a kezelés során keletkezô érzésekrôl például a bizsergô érzés mértékérôlilletve az esetlegesen fellépô egyéb tünetekrôl. Ezen szabály alól kivétel, ha a kezelést nagy gyakorlattal rendelkezô, a hagyományos kínai orvoslásban, az akupunktúrában és a készülék használatában egyaránt jártas orvos, vagy természetgyógyász végzi.

Helmint készítmények felnőtteknek

aszcariasis füzet Szoptatós és terhes anyák kezelésére ne használja a készüléket. Néhány esetben azonban nagy gyakorlattal rendelkezô, a hagyományos kínai orvoslásban, akupunktúrában és a készülék használatában egyaránt jártas orvos, vagy természetgyógyász eltekinthet e szabálytól. Ilyen esetek a gyermekszülés és a tejelválasztás elôsegítése, a terhességi hányás vagy szülés utáni vizeletelakadás megszüntetése, illetve 14 Fontos tudnivalók rendellenes magzati pozíció esetén elvégzendô kezelés.

A kezelést végzô személy alkalmassága A készüléket gyermekek elôl elzárva kell tárolni, gyermekek nem mûködtethetik. Ugyanakkor felnôtt kezelhet a készülékkel gyermeket.

Lásd még